Om Företaget


Västra Värmlands Friskvård startade
år 2003 och finns på 
Parkgatan 20 inne i centrala Arvika. 


Jag som arbetar i företaget heter Birgitta Encrantz och trivs med att arbeta med människor, hälsa och friskvård som är mitt stora intresse.

Jag utbildade mig till Friskvårdsterapeut på GGI, Göteborgs Gymnastiska Institut. Våren 2003 var utbildningen klar och det blev startpunkten för mitt företag. I utbildningen ingick bl a massörsutbildning och basmedicinsk utbildning och jag blev även introducerad i  kinesisk medicin, kroppsbalansering och kinesiologi.

Sedan dess har jag fortsatt att gå olika kurser. Några som kan nämnas är taktil massage, fördjupning i bindvävsmassage, Bach blomessenser och ljuspunktur med grundläggande meridianlära. 
                                                       _______

Jag har samarbetat med Arvika Kommun i ett friskvårdsprojekt där massage ingick och har även erfarenhet av att massera på företag.
                                                      _______

År 2013 började jag utbilda mig i Bicom bioresonans, en form av energimedicin där man arbetar i det elektromagnetiska fältet, och är en metod som utvecklats i Tyskland med start på 1970-talet. Behandling med Bicom bioresonans ser till helheten och  innebär ett holistiskt tänkande. Den sammanlänkar bl a gammal erkänd kunskap om kroppens energibanor TCM (traditionell kinesisk medicin) med kinesiologi och ny modern västerländsk teknik.

Idag finns metoden i ett 90-tal länder och används av terapeuter, läkare, veterinärer, tandläkare och även på sjukhus.
                                                       ______
 Jag är även intresserad av näring och sund mat och inser dess stora betydelse för hur vi mår. Maten borde vara vår medicin. 
Är återförsäljare av produkter från Egenvårdspoolen och Holistics.
                                                       ______

 

Certifierad av BKM, Branschrådet för Komplementärmedicin, medlem i SFKM, Skandinaviska Förbundet för Komplementär-medicin, och med innehav av de försäkringar som krävs gör att Du som kund kan känna Dig trygg vid Ditt besök. F-skattsedel finns.
 


Hört från kund

Kund åter efter semestern: "Det är första semestern som jag inte haft ont i min axel på många år. Det är tack vare massagen! Det här vill jag fortsätta med."

"Upplever större rörlighet i axlar och nacke. Har mindre ont sedan jag började gå regelbundet hos dig."

"Jag mår bra när jag kommer hit och jag mår ännu bättre när jag går härifrån!".

Det är otroligt skönt med den taktila massagen. Känns verkligen att man går ner i varv och känner sig mindre stressad."

Sagt av flera kunder: ”…bara att komma in här i lokalen gör att man slappnar av. "
och... "Här är så mysigt, lugnt och varmt - en  välkomnande atmosfär och man känner sig omhändertagen.”